Translate

pondělí 2. února 2015

Recenze: 21 Jump Street

Ahoj všichni!
Je devět hodin večer a já se teprve dostala k psaní článku!
Dnešní noc bude dlouhá, protože toho mám ještě opravdu hodně na naučení.:/

Dneska se budeme věnovat filmu. A to, jak už jste si mohli všimnout, filmu 21 Jump Street.
Tak jdeme na to!
Akční krimi komedie vznikla roku 2012 a trvá 109 minut.:) Což je u filmu přijatelné.:)
Podle průměru z webů:

  • Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) se na střední škole k smrti nenáviděli, aby se z nich v policejní akademii posléze stali nejlepší přátelé. Ačkoliv nepatří k tomu nejlepšímu, čím se může policejní sbor pochlubit, mají možnost svou pověst změnit ve chvíli, kdy jsou přiděleni k tajné policejní jednotce Jump Street pod vedením kapitána Dicksona (Ice Cube). Místo zbraní a policejních odznaků jsou vyzbrojeni batohy, aby se za přispění svého nedospělého vzhledu vmísili tajně mezi mládež. Problém je ale v tom, že dnešní dospívající mládež je docela jiná, než jaká byla před několika lety, a Schmidt s Jenkem zjišťují, že jejich představy o životě středoškoláků, ať už jde o sex, drogy či rock'n'roll, jsou zcela k ničemu. Především ale přicházejí na to, že se stále nevypořádali s celou řadou vlastních problémů, kterým v průběhu dospívání čelili – a oba se musejí postavit hrůze a nervozitě z toho, že se jsou nuceni vrátit znovu na střední školu a znovu zažívat všechny problémy, o kterých se domnívali, že už jsou dávno minulostí.(oficiální text distributora)

Je průměrná recenze asi 85%.
A co na to Chris?
85% můmu názoru vyhovuje.:) Nemůžu ale říct, že bych se při koukání na film smíchy válela po zemi, i když na druhou stranu nemůžu říct že bych se ani jednou nezasmála.
Když bych se vyjádřila v příběhu, hned od začátku se mi ztratilo nějaké ponaučení nebo nějaká hlavní myšlenka. Pokud za hlavní myšlenku považuji, že chytrý kluk, který udělá maturitu se dostane na stejnou pozici, jako kluk, který skoro neodmaturuje, tak to se mi ta myšlenka teda vůbec nelíbila. Pokud je hlavní myšlenka rozdělení policistů kvůli partičce jiných kamarádů a poté zjištění, že to bez toho druhého asi nepůjde, tak je to v pořádku. Spíš mi ale přijde, že je film spojený jen tím, že na sebe navazují momenty, ale chvilku jde o jedno a potom zase o druhé. Co se mi líbilo, je vzájemná pomoc obou budoucích policistů.:)
Konec byl bohužel od třičtvrtě filmu celkem jasný.:/
Některé hlášky jsou ovšem opravdu legendární a slyším je všude kolem sebe.

OBSAZENÍ:  Jonah HillChanning TatumBrie LarsonDave FrancoRob RiggleIce CubeDeRay DavisEllie KemperJake M. JohnsonNick OffermanHolly Robinson PeeteJohnny Pemberton,Caroline AaronJoe ChrestDakota JohnsonValerie TianJohnny SimmonsAndrea Frankle,Melissa CorderoCharles FerraraPeter DeLuiseJohnny DeppBrittney AlgerLuis Da Silva Jr.,Jaren MitchellDax Flame
REŽIE: Phil LordChris Miller
SCÉNÁŘ: Michael Bacall
FILM ONLINE: 21 Jump Street


Navštivte můj Facebook, Instagram a Ask.:)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Napiš mi co se ti na článku líbí a nelíbí.
Máš nějaký návrh na příští článek? Poděl se o něj se mnou!:)